Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine vag-oprema.si (v nadaljevanju: “spletna trgovina”) so sestavljeni v skladu z zakonodajo s tega področja. Slovenski zakoni, ki urejajo pravice in obveznosti kupca in prodajalca, elektronsko poslovanje in komunikacije so: Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in Zakon o elektronskem poslovanju (ZEPT).

Podatki podjetja (v nadaljevanju: “prodajalec”), ki upravlja s spletno trgovino vag-oprema.si:
• naziv podjetja: SE-TECH, računalništvo in informatika, Gašper Sedej s.p.;
• naslov podjetja: Rudarska ulica 14, 5280 Idrija, Slovenija;
• elektronski naslov: gasper@vag-oprema.si;
• telefonska številka: +386 31 383 546;
• davčna številka: SI 33436304;
• matična številka: 7189761;
• IBAN: SI56 0224 4149 8691 365.

Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine preberete spodaj navedene splošne pogoje poslovanja. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe pogojev kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila.
Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika (v nadaljevanju: “kupec”) in prodajalca ter urejajo odnos med prodajalcem in kupcem.
Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so v veljavi v trenutku oddaje spletnega naročila, seznanjenost s katerimi potrdi kupec vsakič ob oddaji posameznega naročila. V primeru, da se kupec s pogoji ne strinja, mu svetujemo, da ne uporablja spletne trgovine.

REGISTRACIJA UPORABNIKOV PRED NAKUPOM NI POTREBNA
Za nakup v spletni trgovini ni potrebna predhodna registracija. Vsak uporabnik pred zaključkom registracije potrdi seznanitev s splošnimi pogoji poslovanja in obdelavo osebnih podatkov.

NAKUP IZDELKOV/POSTOPEK NAROČILA
Postopek nakupa se začne z izbiro izdelkov, ki so nato prikazani v prodajni košarici. Ko kupec želi zaključiti nakup v prodajni košarici, izbere “Zaključi nakup”, kjer ga nato sistem vodi skozi plačilo nakupa. Kupcu so na voljo različni načini plačila, opisani v poglavju “Načini plačila in varnost”.

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko prodajalec kupcu pošlje elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: “Vaše naročilo je v obdelavi.”). Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.

Prodajalec naročilo nato pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi ali zavrne. Če prodajalec naročilo sprejme, kupec prejme obvestilo o sprejetem plačilu na elektronski naslov (z naslovom: “Vaše naročilo je zaključeno.”).

Prodajalec nato v dogovorjenem roku pripravi izdelke in jih odpošlje po dogovorjeni poti.

PRODAJNI IZDELKI
Blago oz. prodajni izdelki so navedeni v spletni trgovini, razvrščeni v različne kategorije z označenimi rednimi in/ali akcijskimi cenami.
Izdelki so opisani glede na svojo funkcijske značilnosti, material in način uporabe. Izdelki so predstavljeni na eni ali več fotografijah, na voljo pa so tudi informacije v zvezi z izbiro prave velikosti izdelka in komentarji uporabnikov.

MONTAŽA
Cenjenim kupcem priporočamo, da se glede montaže izdelkov obrnejo na Vzdrževanje in popravila motornih vozil, Tomaž Dokler, s.p., Socka 20, 3203 Nova Cerkev, telefon: + 386 41 420 245. Vse izdelke vam lahko v vaš avtomobil zmontirajo  tudi na vseh pooblaščenih servisih ter v delavnicah AMZS. Ponudnik izdelkov (SE-TECH, Gašper Sedej s.p.) v nobenem primeru ne prevzema odgovornosti za nepravilno montažo kupljenih izdelkov.

CENE
Vse cene so izpisane ob prodajnih izdelkih. V primeru, da je posamezen prodajni izdelek v akciji, je poleg akcijske cene izpisana še cena, ki je veljala pred akcijo.

DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (nismo zavezanci za DDV). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo.

NAČINI PLAČILA IN VARNOST
Kupci lahko v spletni trgovini opravijo plačilo na naslednji načine:

• po predračunu z nakazilom na poslovni račun prodajalca;

Plačilo z gotovino oziroma plačilo po povezetju ni možno.

IZDAJA RAČUNA
Prodajalec ob vsakem nakupu izda račun, kjer je razčlenjena cena in ostali stroški nakupa. Račun je natisnjen in dostavljen kupcu skupaj z naročenim izdelkom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih delovnih dneh od prejema računa. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

PREKLIC NAROČILA
V primeru, da kupec želi preklicati naročilo, to stori na elektronski naslov info@vag-oprema.si ali na telefonsko številko +386 31 383 546. Kupec mora navesti svoje ime in priimek ter številko naročila. V kolikor je bilo naročilo že odposlano, pošiljko kupec zavrne dostavni službi.

VRAČILO BLAGA
V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (člen 43.č) lahko v 14 delovnih dneh (rok začne teči naslednji dan po dnevu dobave izdelka) od prejema blaga kupec odstopi od pogodbe o nakupu brez obrazložitve, tako da v tem roku vrne izdelek. Postopek vračila se začne tako, da kupec o vračilu obvesti prodajalca in sicer priporočeno po pošti ali pa preko elektronske pošte na naslov gasper@vag-oprema.si, ter sporoči, da želi vrniti naročeni izdelek., ter da odstopa od pogodbe. Kupec mora obvestilo in blago prodajalcu predložiti v največ 14 dneh. Naročeni izdelek mora v tem času na svoje stroške nepoškodovan in v nespremenjeni količini vrniti na naslov podjetja, naveden na začetku tega besedila. Kupec izdelkov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus izdelkov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje izdelka, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo izdelka, kar pomeni, da kupec s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe. V roku 15 delovnih dni podjetje kupcu vrne vsa izvedena plačila v zvezi z njegovim naročilom. Vračilo kupcu se izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun, vračilo plačila v gotovini ni mogoče.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo (na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek). Če prejeti izdelek ne izpolnjuje pričakovanj, ga lahko zamenjate z drugim, enakovrednim, kar je potrebno sporočiti na info@vag-oprema.si.

ODSTOP OD POGODBE S STRANI PODJETJA
Prodajalec se zavezuje, da odpošlje kupljene izdelke v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v 30 delovnih dneh.
Če prodajalec ne more izpolniti svoje obveznosti, ker izdelek ni na razpolago, mora prodajalec o tem takoj obvestiti kupca in mu vrniti že opravljena plačila.

REKLAMACIJA OB STVARNIH NAPAKAH
Kupec lahko izdelek reklamira, če izdelek nima lastnosti (stvarna napaka), ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi, izdelki niso v skladu z opisom, ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. V primeru reklamacije lahko kupec zahteva zamenjavo izdelka, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da prodajalca najprej obvesti o vrsti napake, nato pa izdelek na stroške prodajalca vrne po pošti, prodajalec pa mora imeti možnost pregleda izdelka. Rok za reklamacijo stvarnih napak je 6 mesecev.

DOSTAVA/STROŠKI POŠILJANJA
Dostava v Sloveniji

Dostava vseh izdelkov v spletni trgovini je v roku 3-5 delovnih dni. Dostava izdelkov v Ljubljani ali okoici Idrije je brezplačna in je v primeru, ko je izdelek na zalogi, možna v roku največ 3 delovnih dni po uspešno prejetem plačilu.
Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si prodajalec pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito.

Strošek pakiranja in poštnine za področje Republike Slovenije, razen če ni določeno drugače v posebni ponudbi:

• ob vrednosti naročila do vključno 300 EUR je strošek poštnine 9 EUR;

• ob vrednosti naročila nad 300 EUR je dostava brezplačna.

Poleg stroška nakupa mora kupec pri prevzemu blaga v primeru plačila po povzetju plačati strošek provizije, ki ga kupcu pri prevzemu pošiljke zaračuna Pošta Slovenije. Ta strošek je odvisen od vrednosti odkupnine. Cenik storitev Pošte Slovenije se nahaja na: http://www.posta.si/seznam-dokumentov/799/Informativni-ceniki.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV
Prodajalec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupca v skladu z ZVOP-1. Prodajalec bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Kupčevi osebni podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi kupec sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Prodajalec osebnih podatkov kupca v nobenem primeru ne bo izkoristil za obveščanje o promocijskih akcijah!

PIŠKOTKI
Spletna stran vag-oprema.si uporablja piškotke – shranjuje informacije v obliki datotek s piškotkom na vaš računalnik – z namenom izboljšanja vsebine naše spletne strani in za prilagoditev spletne strani vašim željam.
Predvidevamo, da nastavitve vašega brskalnika odražajo vaše soglasje ali zavrnitev piškotkov, ki jih uporabljamo na naši spletni strani. V kolikor ne želite prejemati piškotkov oziroma želite biti obveščeni, ko je kateri v uporabi, lahko posodobite nastavitve vašega spletnega brskalnika po vaših željah. V primeru, da ste izklopili branje piškotkov, bo spletna stran delovala še naprej, vendar pa bodo nekatere funkcije onemogočene.

Piškotki so majhne besedilne datoteke, običajno sestavljene iz črk in številk, ki jih lahko spletna stran pošlje brskalniku uporabnikov za shranjevanje na trdem disku vaše naprave (računalnik, mobilnik, tablica). Piškotki lahko olajšajo uporabo spletnega mesta, tako da shranjujejo in urejajo status, aplikacije, nastavitve in druge informacije o uporabniku; so v splošni uporabi in na splošno veljajo za sprejemljive. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno. Večina brskalnikov je nastavljena na sprejemanje piškotkov, uporabniki pa lahko spremenijo nastavitve in zavrnejo piškotke ali si nastavijo opozorila v primeru pošiljanja piškotkov.

Pri vag-oprema.si uporabljamo piškotke za vzpostavitev uporabniške seje in delovanje piškotkov ter optimalen prikaz spletnega mesta. Podrobnejši seznam piškotkov in namen uporabe se nahaja v spodnjem seznamu.

 

Piškotek Namen uporabe Trajanja Podjetje
PHPSESSID Vzpostavitev uporabniške seje Čas seje Backpack Design
cc_necessary Optimalen prikaz spletnega mesta Čas seje Backpack Design
_icl_current_language Optimalen prikaz spletnega mesta Čas seje Backpack Design

 

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Podrobnejša navodila so predstavljena v nadaljevanju za posamezne brskalnike:

Chrome;

Firefox;

Internet Explorer;

Safari;

Opera.

Če želite izvedeti več o piškotkih, obiščite katero od naslednjih strani:
http://www.allaboutcookies.org;
www.piskotki.net;
https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI
Prodajalec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. V primeru napačno objavljenih podatkov, bo prodajalec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega blaga.

Prodajalec ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo uporabniki spletne prodajalne, foruma in socialnih omrežij, s katerimi upravlja prodajalec. Prodajalec si bo prizadeval, da so sporočila, ki so neresnična, neprimerna, zavajajoča ali žaljiva odstranil v najkrajšem možnem času.

Prodajalec prav tako ne odgovarja za mnenja o izdelkih, ki jih podajo kupci spletne trgovine.

PRITOŽBE IN SPORI
Prodajalec si bo prizadeval za spoštovanje zakonodaje o varstvu potrošnikov in se zavzel za čim hitrejše in učinkovito reševanje pritožb.
Kupec lahko svojo pritožbo odda pisno preko elektronskega naslova gasper@vag-oprema.si ali telefonsko na številko +386 31 383 546.
Prodajalec si bo prizadeval, da se vsi spori rešijo sporazumno, v kolikor to ne bo mogoče pa pred pristojnim sodiščem.
Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!